Mar 27, 2009

Rapidshare di'Throttle' TMNet?



Ada sesiapa di sini menggunakan Rapidshare? Saya ingin bertanya jika anda perasan kelajuan mendownload menjadi perlahan tiba-tiba. Pelik pun ada tetapi sejak kebelakangan ini ia semakin menjadi-jadi.

Simpang malaikat empat puluh empat, janganlah TMNut Screamyx throttle Rapidshare sekali. Kami semua bukan pendownload free, akaun Rapidshare perlu dibayar setiap bulan wahai admin Telekom sekalian. Jika ianya dithrottle, saya berpendapat ianya telah menyalahi hak kita sebagai pengguna.

Beberapa bulan lepas, kelajuan Rapidshare boleh mencecah 150kbps bagi satu fail yang didownload pada satu-satu masa tetapi kini ada fail yang hanya mencecah 10kbps sahaja. Rasa bengang pun ada sebab kalau dahulu satu movie bersaiz 700MB hanya mengambil masa dalam 45 minit sekarang 2 - 3 jam pun belum tentu dapat siap. Sakit hati betul!

15 comments:

Anonymous said...

akaun sanggup bayar, tapi movie tak sanggup pulak. apa cerita, bai. kekeke.

Admin said...

Anony: haha, bukan tak sanggup bayar cuma saya banyak filem dan TV Series luar negara yang tak masuk Malaysia. kalau ada pun mungkin kene tunggu lama.

Kill-Vearn said...

huhu aku pon pendownload free...
dulu aku guna advanced setting n pilih Global Crossing sebagai server download.. tapi kini da slow... so aku guna server Teleglobe pula, laju sampai 170kb/s...

Admin said...

kill-vearn: tak tau la kenapa blh jadi slow. tmnet? isk...

Anonymous said...

a'aah aku pun kena
celaka betul
dulu laju sekarang dah slow

Anonymous said...

Seriously.. its getting bad. TMnet seems to have throttled Megaupload and Rapidshare...

I cannot download anything now...

GenjiPie said...

god this is annoying...
it happens to me as well
my download speed now its like 5 kbps
it was like 200 kbps before.

and the worst part is I just bought my Premium RS account for like 1 year.

this really pissed me off

khai said...

2la sal... jom kita semua wat petisyen or memorandum boikot streamyx....

Aman said...

Salam

Aku punyer connection pun jadi camni gak... tmnut btol...

Aku nak bagi korang satu jalan penyelesaian..
korang visit laman web ni : http://2url.org/?rs2ip

dan korang masukkan link rapidshare yg nak didownload tuh
and then die akan bagi ip adress untuk setiap file yang korang nak download tuh...

Korang pun masukkankan la link direct ip tu dalam internet download manager (pandai2 la gune google ^_^) and jangan lupe letak username and password rapidshare korang..

SCript ni aku modified daripada script asal RS2RS (yg ni pun pandai2 la gune google)

Konsep die senang je, TMNET block Rapidshare punye connection, mesti telekom block sebarang connection yang ade perkataan "rapidshare"
so, bile korang gune script yang aku modified nih, rapidshare.com tu akan bertukar menjadi ip address sebenar server sesebuah file tuh.. aku xtau dah nak terang camner... lol

anyway, pasal Internet Download Manager tu korang configure it by ur ownself ^_^

btw, I'm just 14 years old... and this is my first modified php script :D

yup, nama aku AMAN :D
nama internet aku biasanyer ader 609 @ 69 kat belakang username...

Hit me back : spambuster609@gmail.com

Faizi said...

Yup, aku pun perasan awal bulan 12 ni rapidshare jadi slow tahap gaban, purata speed donlod dapat 17xkbps ngan 10 connection, tiba-tiba dapat 2kbps, pehtu kadang-kadang time out, hangin satu badan.

Akaun premium aku dah dekat 2 tahun, tak pernah ada problem macam ni. Aku antar email kat support rapidshare, depa cakap bulan ni memang ramai user Malaysia complaint, memang depa takleh buat apa-apa sebab masalah stimix.

Memang problem kat tmnet stimix, aku test:

1. Guna celcom 3G aku pekej 384KB aku dapat speed 4xkpbs, ok la tu.
2. Aku register akaun Megaupload premium, download dapat full speed.

Solution yang aku dapat macam yang Aman suggest, cari tool, sekerip atau web yang boleh convert domain name ke ip, settle masalah.

RatedAO2009 said...

bila boleh settle problem ni..dulu saya download ok je...malam je tak boleh..siang ok..skang ni satu hari dah tak boleh..ape problem ni...banyak bnde yng saya nk download lepas STPM ni...aaaarrgh!!!!!.bodohnye badan berkanun!!!!!!!!

Anonymous said...

aku pon hadapi sama prob ... acct rapidshare premium aku dulu download speed 175kb/sec .. kang entah beberapa minggu nie tak sampai 20kb/sec pon ... macam tmnet throttle speed dia tak kasi download full speed ..aduss , dah bayar 3 bulan premium kang problem nie muncul .. duit aku hilang bai :S

Aman said...

Wei, ni ha laman web baru rs2ip
http://rs2ip.info.tm/

camne nak gune ade sekali dalam tuh..

pandai2 arr...

Aman said...

Salam
wei, speed rapidshare aku download direct dah ok dowh.. takyah gune rs2ip dah..

korang camner lak?

aku rase tmnet taku hilang pelanggan.. ramai giler bengang ^_^

RatedAO2009 said...

hahaha dah elok dah.. rapidshare ni... aku rase sekejap2 je kut...dulu pun banyak kali..lagi pun apa motif tm nak buat block2 ni..die ingat kite langgan steamyx setakat nak buat ape je...!!!!!?? mestilah nk download kan?? skang pun aku baru je mengenali rapidshare.. hahahhaa