Dec 10, 2008

UEFA Team of The Year

UEFA telah mengeluarkan senarai 55 pemain terbaik Eropah dengan Spain mendominasi senarai tersebut hasil kemenangan mereka pada Euro 2008 yang lalu. Dari senarai tersebut juga, Manchester United turut memiliki 6 orang wakil dari skuad yang memenangi Champion League tahun ini. Seperti yang diduga oleh ramai, majoriti pemain terdiri dari kelab gergasi dari seluruh Eropah walaupun ada beberapa pemain baru yang mewarnai senarai tersebut.

Berikut adalah senarai lengkap "UEFA Team of The Year": -




9 comments:

chuckiesd said...

bro..ini penilain daripada mata pandangan ko ker atau dari sumber yang lain..mmg betul spain punyai ramai pemain yang berbakat.

antusabun said...

mana pegi keeper malaysia yang lemas hari tu? dia pun berbakat jugak apa

whitetulip said...

erk..bola??hihi..aku bley join ker??

apple Sweet said...

aik mane fabreges arsenal.. xde pown.. fabreges kan permain spain yg cermerlang.. xbleh nie.. chelse M.U(wewek)

Arsenel jgan kalah game kali ke6.. klu kalah jugak xde harapan la nk duk tmpt ke4 nnt atau ke5.. huhuhu.. tapi 2 team besar dah kena hahaha.. skrg tingal liverpol jer..

Shemmi @ Tachi~Hajime said...

[IMG]http://i240.photobucket.com/albums/ff81/Football_fever_comunity/uefa.jpg[/IMG]

|1f34|-|1r3 said...

fabregas ada tuh..kt attacking midfielder...ada 3 player jer dari arsenal..sedih!

zool said...

Betul la..
Zaquan pun patut ada.. Pemain paling bergaya sekali..
Huhhuhuhu/..

Shinsuke Nakamura takde ke??

izzat aziz said...

yuri zhirkov tu left midfield,
ms euro je dia mn left back, x sngka plak tercalon dlm posisi tu..haha

Ulrik Fredrik said...

Ronaldo patut both left and right midfielder pasal dua2 pon dia leh main! LOL.