Oct 18, 2008

Rahsia Ayah Pin Menarik Keahlian "Mat Salleh"


(sumber: http://img228.imageshack.us)

Nampaknya belum serik-serik lagi Ayah Pin kita nie. Ingatkan sudah insaf setelah lama menghilang, rupa-rupanya menambah keahlian baru. Mungkin beliau ke Besut untuk berjumpa ketua bahagian bagi pemilihan jawatan tertinggi Kelab Ayah Pin. Macam Chipsmore, "kejap ada, kejap takde".
Yang hebatnya adalah beliau berjaya menarik orang dari luar negara bagi mengikuti ajarannya. Samada pengikutnya sedar atau tidak yang mereka telah disesatkan, wallahualam. Saya cuba menjejaki bagaimanakah beliau mendapat "mat salleh" menjadi pengikut beliau...

JENG JENG JENG...




Ayah Pin IT Savvy!!

12 comments:

RENDAH DIRI said...

ayah pin bukan dah botakkan rambut ke sekarang ni?

ajaran sesat ni umpama virus...kalau tak dibendung,habislah rakyat beragama Islam..

Tie said...

Eh! Terkejut gak..tak sangka dia ada blog sendiri..Tapi lagi tak sangka ada org2 kita sendiri begitu tongong percayakan dia...Ramai juga orang tongong , kan??

arsaili said...

salam..erkkkk menakutkan

ZARA said...

mak aiii!!!
ddasat sungguh nih!!

syafira said...

huhuhu tergelak melihat pada awalnya gambar chipsmore tuh ..

tp tgk blog menakutkan, ni baru sedeket, mesti maseh banyak dlm tenet yg lom direvealkan secara terang2an..

nauzubillahminzalik

M-D-P-O-K said...

wow , did u photoshop it? r u good in it?

Adry said...

argh.. stupid ayah pin.. hehehe

Adry @ http://www.adrysabry.com

SlumbeRaja said...

[rendah diri]betul tu, dah dekat akhir zaman nie makin banyak ajaran sesat.

[syafira]haha, saya cuma tampal je muka ayah pin kat chipsmore tu.. hehe

[mdpok]the cicak man wasn't mine. took it from google, i did the chipsmore... overall, consider myself as an amateur photoshopper.. hehe...

[adry, zara, arsaili, tie]thanks singgah and bagi komen... hehe macam2 zaman sekarang nie, jangan terkejut...

åL Li Ýå H ® a.k.a MB ™ said...

mari ramai-ramai runtuhkan skykingdom...!!!!!

shaxx said...

ayah pin pun ada blog....dasattt...

am said...

aiyo sesat gila mamat yang tulis blog tu... tapi no wonderlah sebab dia tak yakin pada agama dia sendiri..

dulu waktu dia caya islam.. bila kaji agama lain dia boleh bandingkan dengan islam lebih banyak proof, tapi bila dah kena ayah pin.. dia start jiwa kacau.. bila baca cam ayah pin nampak macam dia mudahkan segala benda..

macam dia cakap.. dulu tv radio semua ayah dia haramkan, 24 hours mesti sembahyang saja.. segala sembahyang sunat dia dah buat..
tapi itu yang nampak macam dia tak puas hati.. sebab dia tak faham erti sunat yang dah ayah dia wajibkan.. so ayah dia salahlah jugakkan.. kita tau kalau orang cakap buat sembahyang sunat banyak untuk tambah pahala.. tapi ayah dia jenis paksa..

kenapa kita sampai nak cari kaji dan belajar agama lain sedangkan kita dah pasti dengan ajaran al-quran.. sebabnya dia tak puas hati.. kena buat itu ini.. pak pin pulak senangkan dia dengan cakap itu ini segala yang dipermudahkan.. manusia bila dapat buat kerja senang memang akan lalai.. takut sangat baca post dia.. betul terbayang siksa api tu nanti kalau kita jadik cam dia..
choy!!!

Anonymous said...

isk... takut jugek! tak sangka dia bole kuar statement macam tu. nauzubillah! hope tuhan akan beri petunjuk kepada dia...

Ini lah padahnye org yang terlampau taksub..